faceboook FitFoodWay - Felhasználási feltételek
10% Kedvezmény az 5 napos előfizetésre
20% Kedvezmény a 20 napos előfizetésre
Iratkozz fel a hírlevélünkre, hogy exkluzív ajánlatokat kapj! Iratkozzon fel
Felhasználási feltételek Felhasználási feltételek

Felhasználási feltételek

ELŐSZÓ

Mielőtt bármilyen anyagot, információt, szolgáltatást vagy terméket használna vagy szerezne be a www.fitfoodway.hu weboldalon ("Webhely") keresztül, kérjük, olvassa el figyelmesen a Webhely használati feltételeit. Az alábbi Általános Szerződési Feltételek a www.fitfoodway.hu oldalon keresztül leadott minden megrendelésre vonatkoznak.

1. A webhely adminisztrátorának/eladó adatai

A www.fitfoodway.hu weboldal a FitFoodWay KFT tulajdonát képezi, 1185 Budapest, Nagybanya utca 8, adószáma HU 27972922-2-43,  e-mail: info@fitfoodway.hu telefon: +36303193177, a továbbiakban: az oldal adminisztrátora/eladó.

2. Fogalom meghatározások

- A weboldal adminisztrátora/eladó: FitFoodWay KFT.
Vevő/vásárló: minden olyan természetes személy, aki teljes jogképességgel rendelkezik, vagy jogi személy, aki regisztrál az oldalon egy felhasználói fiók létrehozásával és használatával, és aki megrendelést ad le az oldalon keresztül, az Általános Szerződési Feltételekben meghatározott eljárásnak megfelelően;

- Felhasználó - minden olyan természetes személy, aki teljes jogképességgel rendelkezik, vagy jogi személy, aki regisztrált az oldalon egy felhasználói fiók létrehozásával; -
Látogató - minden olyan természetes vagy jogi személy, aki regisztráció és megrendelés nélkül lép be az oldalra;

- Felhasználói fiók - az oldalon történő regisztráció és hitelesítés módja, amely egy felhasználóból és egy jelszóból áll, és amely lehetővé teszi a vevő számára, hogy megrendelést adjon le az oldalon keresztül; a felhasználói fiók tartalmazza a vevő azonosító adatait és a vevő által leadott megrendelések előzményeit. A Felhasználó: (i) kijelenti, hogy a fiók létrehozásakor megadott valamennyi információ igaz, helyes, teljes és naprakész; (ii) felelősséget vállal a fiókadatok (felhasználó és jelszó) bizalmas kezeléséért és a fiókhoz való hozzáférés kezeléséért; (iii) kifejezetten és egyértelműen elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket a honlapon a honlap használatakor/megrendelés leadásakor megjelenő változatban. A Fiók létrehozását követően az oldal használata egyenértékű az oldalon megjelenő Általános Szerződési Feltételek módosításainak elfogadásával;

- megrendelés - a vevő által készített és az oldalon keresztül az eladóhoz benyújtott elektronikus formátumú dokumentum, amellyel a vevő kifejezi határozott szándékát, hogy az eladó ajánlatából egy vagy több terméket vásárol, megfizetve azok árát;

- megállapodás/szerződés - az eladó által az Általános Szerződési Feltételekkel összhangban visszaigazolt megrendelés;

- ajánlat - a vevőnek címzett, a weboldalon keresztül benyújtott értékesítési ajánlat;

- kereskedelmi kommunikáció - a kommunikáció bármely formája (e-mail/SMS/telefon stb.).), amelyek célja a FitFoodWay S.R.L. termékeinek, szolgáltatásainak, arculatának, nevének, cégnevének vagy logójának közvetlen vagy közvetett népszerűsítése.

3. Az Általános Szerződési Feltételek elfogadása

3.1. A weboldal használatával és/vagy megrendelés leadásával a látogató/felhasználó vállalja, hogy betartja az alábbiakban meghatározott Általános Szerződési Feltételeket, és tudomásul veszi, hogy nem hivatkozhat azok figyelmen kívül hagyására.

3.2. A weboldal fenntartja a jogot, hogy az Általános Szerződési Feltételeket bármikor előzetes értesítés nélkül frissítse/módosítsa, és a frissítések/módosítások a weboldalon való közzétételük időpontjától kezdve kötelező érvényűek.

4. Szellemi tulajdonjogok

4.1. Minden szellemi tulajdonjog a FitFoodWay KFT tulajdonát képezi. Az oldal vagy annak tartalmának (pl. képek, leírások/szövegek, grafikák, szimbólumok, szkriptek, programok, megjegyzések, logók, stilizált ábrázolások stb.) bármilyen, a látogató/felhasználó személyes és nem kereskedelmi célú felhasználásán kívüli felhasználása a rendszergazda írásos hozzájárulása nélkül tilos.

4.2. A látogató/felhasználó hozzáférése az oldalhoz korlátozott, személyes érdekében, ami azt jelenti, hogy a látogató/felhasználó kizárólag a termékek megtekintése és/vagy megrendelés leadása céljából léphet be az oldalra.

4.3. A szellemi tulajdonjogok látogató/felhasználó általi megsértése polgári jogi, büntetőjogi vagy bármilyen más jellegű felelősséget von maga után, és ezért az adminisztrátornak jogában áll bármilyen bírósági vagy peren kívüli eljárást kezdeményezni. Ebben az esetben a rendszergazda kártérítést követelhet a látogatótól/felhasználótól az elszenvedett vagyoni és nem vagyoni kárért. 

5. Szerződés tökéletessége. A megrendelés leadása

5.1. Bármelyik Felhasználó számára engedélyezett a megrendelés leadása. Az Eladó üzleti tevékenységét e-mailben végzi. Azzal, hogy a vásárló megrendelést ad le a weboldalon, elfogadja ezt a kommunikációs formát.

5.2. A szerződés akkor tekintendő megkötöttnek, amikor a Vevő elektronikus levélben megkapja az Eladótól a Vevő által leadott megrendelés elfogadásáról szóló visszaigazolást. A Vevő a megrendelés leadását követően azonnal, de legkésőbb a termékek kiszállításának időpontjáig megkapja a megrendelés elfogadását megerősítő e-mailt. A megrendelés elfogadásáról szóló visszaigazolás kézhezvételének pillanatától kezdve a Vevőnek nincs lehetősége a megrendelés törlését kérni.

5.3. A szerződés a Vevő által leadott és az Eladó által visszaigazolt megrendelésből és a jelen Általános Szerződési Feltételekből áll.

5.4. Ha a megrendelést nem lehet feldolgozni, a Vevőt a lehető leghamarabb értesítjük. Az Eladó által vissza nem igazolt megrendelés törölt megrendelésnek minősül. Ha egy vissza nem igazolt megrendelésre történt fizetés, az Eladó 7 munkanapon belül visszatéríti az összeget.
5.5. Az Eladó fenntartja a jogot, hogy a megrendeléseket csak a rendelkezésére álló készlet erejéig igazolja vissza. Az eladó nem tudja garantálni a weboldalon megjelenített/megjelenített termékek elérhetőségét, és visszautasíthatja a megrendelést, ha egy termék nem áll rendelkezésre, vagy ha a termék már nem része az aktuális ajánlatnak, vagy bármely más okból.
5.6. A szerződés azonnali teljesítésű, és az eladó kötelezettsége egy áru tulajdonjogának a vevőre történő átruházása egy olyan ár ellenében, amelynek megfizetésére a vevő kötelezettséget vállal.

6. Termékinformáció. Táplálkozási információk. A felelősség korlátozása

6.1. Az eladó által forgalmazott termékeket úgy tervezik és készítik el, hogy azok megfeleljenek a jogi követelményeknek és a vonatkozó romániai egészségügyi és biztonsági előírásoknak.
6.2. A vevőket tájékoztatják az eladó által forgalmazott termékek alapvető jellemzőiről (összetevők, grammarány, egységár). A weboldalon keresztül az eladó tájékoztatást nyújt a látogatóknak/vásárlóknak a felsorolt termékekről. A vevőket tájékoztatják a termék végső áráról, amelyet ők viselnek, és amely tartalmazza az összes költséget, beleértve a hozzáadottérték-adót (ÁFÁ-t) és az esetleges járulékos költségeket.

6.3. Az eladó által forgalmazott termékek nem továbbértékesítésre szolgálnak.

6.4. Az eladó biztosítja, hogy a weboldalon feltüntetett termékjellemzők helyesek legyenek, de ha tévedésből egy forgalmazott és megrendelt terméken téves vagy nem megfelelő jellemzők vannak feltüntetve, az eladó tájékoztatja erről a vevőt, és jogosult a megrendelést törölni.

6.5. Az eladó nem vállal felelősséget a programok és menük neveiért, amelyek csak tájékoztató jellegűek. A weboldalon közzétett képek csak illusztrációs célokat szolgálnak, és a szállított termékek bármilyen szempontból (szín, megjelenés stb.) eltérhetnek a képeken láthatótól. A termékek csomagolása is eltérhet a weboldalon feltüntetett csomagolástól.
6.6. Az eladó fenntartja a jogot, hogy a termékeken szereplő információkat minden további formaság nélkül egyoldalúan módosítsa.

6.7. Az oldalon bemutatott információk szigorúan tájékoztató jellegűek, és az egészséges életmód iránt érdeklődő látogatóknak szólnak. A táplálkozási vagy étrendi információk nem minősülnek táplálkozási/orvosi tanácsadásnak. A bemutatott információk semmilyen körülmények között nem tekinthetők egyenértékűnek a táplálkozási/orvosi szaktanácsadással. Ha a vásárlónak kétségei vannak az egészségi állapotával kapcsolatban, köteles a megrendelés leadása előtt táplálkozási szakemberrel vagy orvossal konzultálni. Az Eladó nem vállal felelősséget semmilyen veszteségért, kárért vagy sérülésért, amely a weboldalon vagy az Eladó által értékesített termékekkel kapcsolatban adott tanácsokból, receptekből, információkból vagy utasításokból ered.

6.8. A látogató/vásárló elfogadja, hogy a weboldal használata és a termékek vagy a kapcsolódó szolgáltatások megvásárlása saját felelősségére történik.

6.9. A vevő felelős a leszállított termékek felbontásáért és ellenőrzéséért, valamint a csomag felbontása után azok megfelelő tárolásáért (pl. hűtőszekrényben). A vevő felelős a leszállított termékek előkészítéséért és újramelegítéséért is. Az eladó nem vállal felelősséget a szállított termékek helytelen tárolásából, előkészítéséből vagy újramelegítéséből eredő veszteségekért, károkért vagy sérülésekért.

6.10. Amennyiben a Vevő allergiás vagy élelmiszer-intoleranciában szenved egy vagy több allergénnek minősülő anyaggal szemben (https://fitfoodway.ro/alergeni.html), a Vevő felelős a megrendelt termék ellenőrzéséért, és köteles meggyőződni arról, hogy a megrendelt termék tartalmaz-e vagy nyomokban tartalmazhat-e a Vevő számára releváns allergén potenciállal rendelkező anyagokat. Ennek érdekében a vásárló köteles a megrendelés leadása előtt további információkat kérni az általa megrendelni kívánt termék tartalmáról a +36303193177 telefonszámon vagy írásban a info@fitfoodway.hu e-mail címen.

7. Ügyfélkivonás. A termékek visszaküldése

7.1. Ha a vevő úgy véli, hogy a kapott termék eltér a megrendelésben megadott tulajdonságoktól (pl. más étel, más adagok stb.), a csomagolás sérült, a termék emberi fogyasztásra alkalmatlannak tűnik vagy hiányos, a vevőnek joga van kérni az eladótól a termék kicserélését vagy a pénzvisszatérítést. A termékek állapotával kapcsolatos reklamációkat a termékek átvételekor, telefonon vagy e-mailben kell jelezni a info@fitfoodway.hu címre, és a termékek állapotának ellenőrzése után kezeljük azokat. Ha az ellenőrzés azt mutatja, hogy a termékek nem felelnek meg a vevő által a megrendelésben meghatározott követelményeknek, a termékeket kicserélik, amennyiben még raktáron vannak, vagy az eladó vállalja, hogy visszatéríti a teljes összeget, és a nem megfelelő termékeket nem adja tovább más vevőnek. Az Eladó köteles a Vevőtől fizetésként kapott valamennyi összeget a Vevőnek a szerződéstől való elállásra vonatkozó döntéséről való tudomásszerzéstől számított 14 napon belül visszafizetni, ugyanazon fizetési módokon, mint amelyeket a Vevő az eredeti ügylet során használt.

7.2. Mivel a termékek friss és romlandó élelmiszereket tartalmaznak, a Vevőnek nincs joga a szerződéstől való elállásra, azaz a termékek visszaküldésére anélkül, hogy az elállási döntését indokolnia kellene, kivéve a jelen Általános Szerződési Feltételekben kifejezetten meghatározott eseteket.

8. Árak és fizetési módszerek

8.1. A weboldalon, az egyes termékeknek szentelt oldalon bemutatott termékek árai forint (FT) vannak kifejezve, és tartalmazzák az ÁFA-t (27%), a hatályos jogszabályoknak megfelelően.
8.2. Az árat, a fizetési módot és a fizetési határidőt minden egyes megrendelés tartalmazza.

8.3. Az adminisztrátor gondoskodik arról, hogy a webáruházban feltüntetett árak a helyes árak legyenek, de abban az esetben, ha tévedésből egy eladott és megrendelt terméken téves ár van feltüntetve, az adminisztrátor felhívja a vásárló figyelmét erre a körülményre. Ha a tényleges ár alacsonyabb, mint a feltüntetett ár, a termék a tényleges értéken kerül kiszámlázásra. Ha a tényleges ár magasabb, a vevő választhat a tényleges ár kifizetése vagy a megrendelés törlése között.
8.4. Ha a megrendelés műszaki vagy tárgyi hiba miatt indokolatlanul magas árral történik, az eladónak joga van a megrendelést törölni.

8.5. Az árengedmények, kedvezmények és akciók nem kumulálhatók, és az eladó azokat kifejezetten megemlíti. A legmagasabb értékű kedvezmény mindig megmarad. Az eladó határozza meg az általa szervezett promóciók és versenyek szabályait. Ezeket a szabályokat csak a honlapon keresztül lehet a potenciális résztvevőkkel ismertetni. Az eladó által végrehajtott promóciók a 99/2000. számú Kormányrendelet hatálya alá tartoznak, és a végrehajtott marketingkampányoktól függően változhatnak. Ezek az akciók csak olyan megrendelésekre érvényesek, amelyek pontosan megfelelnek az oldalon közzétett szabályoknak. A promóciók csak azokra a megrendelésekre vonatkoznak, amelyeket a szabályokban meghatározott időszakon belül regisztráltak, és amelyek a promóció érvényességi idején belül és csak a rendelkezésre álló készlet erejéig érvényesek. Az eladó nem garantálja a termékek elérhetőségét a promócióban, és bármikor előzetes értesítés nélkül megszüntetheti vagy törölheti azt.

8.6. A számlán/számlán feltüntetett ár megegyezik az Eladó által a megrendelés visszaigazolásakor megadott árral.

8.7. Az eladó a számlát elektronikus formátumban állítja ki az Adótörvénykönyv 319. cikk (4) bekezdésében előírtak szerint és a vevő kijelenti, hogy elfogadja az elektronikus számla használatát. A számlát a vevőnek a kommunikációhoz választott e-mail címre küldjük. A termékekhez a szállításkor mellékelni kell a számlát.

8.8. A vevőnek a következő fizetési módok állnak rendelkezésére:

(i) Utánvétel, futárszolgálat útján, a termékek átvételekor;

(ii) Online, bankkártyával vagy hitelkártyával, a megrendelés leadásakor. A következő kártyákat fogadjuk el a termékek online fizetéséhez: Visa, Visa Electron, Mastercard/Eurocard, Maestro, beleértve a Visa és Mastercard virtuális kártyákat is; az eladónak joga van törölni a megrendelést, ha a tranzakciót a vevő kártyakibocsátó bankja nem fogadta el.

8.9. Bankkártyás fizetés esetén, ha a fizetés feldolgozása megtörtént, és a készlet szinkronizálását követően kiderül, hogy a készlet elfogyott, az eladó felveszi a kapcsolatot a vevővel, és visszatéríti a vevő által kifizetett összeget, vagy a vevő kifejezett kérésére cserébe más terméket ajánl fel a készleten lévő termékek közül.

8.10. A termékek kiszállítása és csomagolása ingyenes.

9. A termékek kiszállítása

9.1. A készleten lévő és a weboldalon felsorolt termékeket fizikailag a megadott címre saját személyzetünk / expressz futárszolgálatunk szállítja ki, kizárólag Magyarország területén. A szállítások háztól-házig történnek. A futárszolgálatot, amelyen keresztül a megrendelt termékeket szállítják, az eladó egyoldalúan választja ki. Az eladó bármikor megváltoztathatja a futárszolgálatot, amely a vevő által megrendelt termékeket szállítja.

9.2. Az eladó gondoskodik a termékek megfelelő csomagolásáról.

9.3. A termékeket a vevő által megadott címre kell szállítani. Az eladó biztosítja a megrendelések ingyenes szállítását.

9.4. A weboldalon keresztül megrendelt termékek szállítási ideje elvileg 24 óra a megrendelés eladó általi visszaigazolásától számítva.

9.5. A megrendeléseket a kiszállítás előtt 1 nappal, 17:00 óráig
kell leadni. Munkaszüneti napokon és ünnepnapokon a megrendeléseket nem dolgozzuk fel és nem szállítjuk ki.

9.6. A megrendelt termékeket a futár útvonalától függően 7:00 és 11:00 óra között szállítják ki. Az Eladó nem tud fix szállítási határidőt garantálni.

9.7. Az Adminisztrátor késleltetheti vagy törölheti a termékek szállítását, ha a megrendelést
nem tudja teljesíteni rajta kívül álló, harmadik fél vagy vis maior által okozott okok miatt.

9.8. A megrendelés visszaigazolásakor meghatározott szállítási határidőhöz képest késések előfordulhatnak; ebben az esetben az Eladó nem vállal felelősséget a futár nevében.

9.9. Ha az Eladó a megrendelés visszaigazolását követően nem szállítja le a termékeket a 7:00 - 11:00 óra közötti időszakban, és a Vevő a megrendeléstől való elállás mellett döntött, az Eladó indokolatlan késedelem nélkül visszatéríti a Vevő által a szerződés alapján kifizetett összes összeget, de legfeljebb 7 napon belül attól a naptól számítva, amikor a Vevő értesítette az Eladót a szerződés felbontására vonatkozó döntéséről.

9.10. A termékek elvesztésének vagy sérülésének kockázata akkor száll át a vevőre, amikor a vevő vagy a vevő által kijelölt harmadik személy, aki nem a fuvarozó, a termékeket fizikailag birtokba veszi.

9.11. A termékek tulajdonjoga az ár megfizetése mellett a szállításkor száll át a vevőre.

9.12. Ha a termék a vevőnek felróható okból nem szállítható, az eladó fenntartja a jogot, hogy a megrendelt termék összegét beszedje.

10. A vevő kötelezettségei

10.1. A Vevő vállalja, hogy a Weboldal használata és a megrendelések leadása során elolvassa, elfogadja és betartja az Eladó Általános Szerződési Feltételeit, és a megrendelt termékekért az Eladó által megadott módon fizet.

10.2. A Vevő vállalja, hogy a Felhasználói fiók létrehozásához és kérésre a
személyazonosságára vonatkozó valós, pontos és aktuális adatokat adja meg, ellenkező esetben a megrendelések elutasításra kerülhetnek; a Vevő az "én fiókom" részen keresztül módosíthatja, kiegészítheti vagy frissítheti azonosító adatait. Az Eladónak jogában áll törölni a megrendelést, ha a Vevő adatai hiányosak.

10.3. A Vevő köteles szükség esetén frissíteni felhasználói fiókjának adatait.

11. Az eladó kötelezettségei

11.1. Az Eladó vállalja, hogy a megrendelések visszaigazolása érdekében e-mailben veszi fel a kapcsolatot a vevőkkel.

11.2. Az eladó vállalja, hogy a termékeket a megrendelés visszaigazolásától számított 24 órán
belül leszállítja.

11.3. Az eladó vállalja, hogy a vásárlóktól/felhasználóktól gyűjtött személyes adatokat az "Adatvédelmi szabályzat. Személyes adatok feldolgozása" című résznek  megfelelően használja fel, amely az Általános Szerződési Feltételek szerves részét képezi.

12. Adatvédelmi irányelvek. Személyes adatok feldolgozása

12.1. Az Eladó köteles bizalmasan kezelni a Felhasználó által megadott bármilyen jellegű információkat. Az eladó előzetes írásbeli hozzájárulása nélkül a megrendeléssel kapcsolatban a vásárló nem tesz nyilvános nyilatkozatokat, promóciókat, sajtóközleményeket vagy más, harmadik félnek szóló kommunikációt.

12.2. Az Európai Parlament és az Európai Unió Tanácsának (EU) 2016/679 rendelete ("általános adatvédelmi rendelet" vagy "GDPR") és az elektronikus hírközlési ágazatban a személyes adatok kezeléséről és a magánélet védelméről szóló 506/2004. számú törvény követelményeinek megfelelően az eladó köteles az Önről, családtagjáról vagy más személyről megadott személyes adatokat biztonságosan és csak a meghatározott célokra kezelni.

12.3. Az adatkezelő személyazonossága és elérhetőségei:  FitFoodWay KFT tulajdonát képezi, 1185 Budapest, Nagybanya utca 8, adószáma HU 27972922, az K&H  bankszámlával, e-mail: info@fitfoodway.hu telefon: +36303193177

12.4. A begyűjtött és feldolgozott személyes adatok: családnév és keresztnév / megnevezés, e-mail cím, mobiltelefonszám, vezetékes telefonszám, szállítási cím, tartózkodási hely, adószám, bankszámla, bankkártya adatai, IP-cím, egyéb online azonosítók, online látogatási előzmények, rendelési előzmények. Nem gyűjtjük/nem dolgozzuk fel a következő adatokat: a rendelet által a személyes adatok különleges kategóriái közé sorolt érzékeny adatokat; a 16. életévüket be nem töltött kiskorúak adatait, büntetőítéletekre és bűncselekményekre vonatkozó adatokat.

12.5. A felhasználó/vevő a személyes adatoknak a fiók létrehozásakor és/vagy a megrendelőlapon történő megadásával feltétel nélkül elfogadja, hogy adatai bekerülnek az Eladó adatbázisába, és kifejezetten és egyértelműen hozzájárul ahhoz, hogy minden ilyen személyes adatot az Eladó területi és/vagy időbeli korlátozás nélkül tároljon, felhasználjon és feldolgozzon.
12.6. Az Eladó csak akkor gyűjt személyes adatokat a vásárlóitól, ha azokat önkéntesen adja meg. Ezen adatok megadásának megtagadása lehetetlenné teszi a fiók létrehozását és a weboldalon online leadott megrendelések feldolgozását.

12.7. A személyes adatok gyűjtésének és feldolgozásának célja: (i) a szerződés teljesítése és az ügyféllel való kommunikáció (a számla létrehozása és kezelése, a megrendelések kezelése, a megrendeléssel/megvásárolt termékekkel kapcsolatos bármely kérés rendezése, a termékek visszaküldése, a termékek visszaküldése esetén az árként kapott összegek visszatérítése), a Szabályzat 6. cikk (1) bekezdésének b) pontja értelmében; ii) az üzemeltetőre jogszabályban előírt kötelezettségek teljesítése (például adószámlák kiállításával kapcsolatos adóügyi/számviteli kötelezettségek teljesítése, számviteli bizonylatok archiválására vonatkozó jogszabályi kötelezettségek teljesítése) a Szabályzat 6. cikk (1) bekezdésének c) pontja értelmében; iii) az üzemeltető jogos érdekeinek védelme (az ügyfél által az üzemeltetővel szemben a felek között létrejött szerződés alapján vállalt szerződéses kötelezettségek teljesítésének folytatása, a kommunikációs oldalak, az online platform/platform felhasználói, az informatikai hálózat kezelése és védelme), a Szabályzat 6. cikk (1) bekezdésének f) pontja értelmében; (iv) az ügyfél által vásárolt termékekhez vagy szolgáltatásokhoz hasonló termékekkel vagy szolgáltatásokkal kapcsolatos kereskedelmi kommunikáció (beleértve az e-mailben történő kommunikációt is) céljából, beleértve az ajánlatokra/akciók/ajánlásokra vonatkozó információkat, a Szabályzat 6. cikk (1) bekezdésének a) pontja értelmében; az adatok kereskedelmi célú kommunikációra történő felhasználása tekintetében az ügyfélnek lehetősége van arra, hogy egyszerű módon és díjmentesen tiltakozzon az ilyen felhasználás ellen, az alábbiak szerint: a info@fitfoodway.hu címre küldött e-mailben leiratkozás tárgyú kereskedelmi kommunikációról, vagy az ügyfél által kapott e-mail üzenetekben megjelenő "Leiratkozás" linkre kattintva; (v) az érintettnek az adatkezelő online platformján nyújtott élményének javítása annak érdekében, hogy figyelembe lehessen venni az érintett preferenciáit, az adatkezelő online platformját az érintett által használt eszközhöz igazítani, és képes legyen megoldani a platform használata során az érintett által esetlegesen felmerülő problémákat a Szabályzat 6. cikk (1) bekezdésének a) pontja értelmében.

12.8. Létezik egy automatizált döntéshozatali folyamat, beleértve a profilalkotást is: annak érdekében, hogy az adatkezelő az Ön számára érdekes információkat nyújthasson, az adatkezelő felhasználhat bizonyos adatokat az Ön vásárlási magatartásáról (pl. megtekintett/vásárolt termékek), hogy profilt hozzon létre az Ön számára. Ezeket az adatkezelési műveleteket az Ön jogainak és szabadságainak tiszteletben tartásával végzik, és az ezek alapján hozott döntéseknek nincs Önre nézve joghatása, és nem érintik Önt jelentős mértékben hasonló módon. Ezt a tevékenységet az adatkezelő jogos érdeke folytatja kereskedelmi tevékenységek végzése érdekében is.

12.9. A személyes adatok megőrzésének időtartama: (i) a felhasználói fiók fennállásának időtartamára; (ii) a szerződés érvényességének időtartamára; (iii) a hatályos jogi rendelkezések által meghatározott időtartamra, a jogi kötelezettségek teljesítése céljából gyűjtött/feldolgozott információk esetében.

12.10. A személyes adatok címzettjei/a címzettek kategóriái: az adatokat az adatkezelő az alkalmazottai/képviselői útján történő felhasználásra szánja, és a következő címzettek számára is továbbítható: az adatkezelő üzleti partnerei (például az adatkezelő által forgalmazott termékek beszállítói, futárszolgálatok, az adatkezelő számláit vezető számviteli szolgáltatók, banki/fizetési szolgáltatók, informatikai szolgáltatók, marketingszolgáltatók), hatóságok (jogi kötelezettség teljesítése érdekében) vagy más személyek (például ügyvédek, közvetítők, behajtó cégek, bírósági végrehajtók, hatóságok) az adatkezelő jogos érdekeinek védelme céljából.

12.11. Az adatok harmadik felek részére történő továbbítása a fent meghatározott címzettkategóriákra vonatkozó jogi rendelkezésekkel összhangban történik.

12.12. A személyes adatok gyűjtése és feldolgozása Magyarország területén történik. Az Üzemeltető fenntartja a jogot, hogy bizonyos személyes adatokat az Európai Unión belüli vagy kívüli jogalanyoknak továbbítson, beleértve olyan országokat is, amelyeket az Európai Bizottság nem ismer el megfelelő szintű személyesadat-védelemmel rendelkezőnek. Ebben az esetben megfelelő intézkedéseket teszünk annak biztosítására, hogy a személyes adatok nemzetközi továbbítása jogszerűen történjen, és hogy az így továbbított személyes adatok védelmét szerződéses garanciák biztosítsák.

12.13. Felhasználói jogok: (i) a hozzáférés joga, amely abból a jogból áll, hogy az adatkezelőtől megerősítést kapjon arról, hogy a rá vonatkozó személyes adatokat kezelik-e vagy sem; ii) a helyesbítéshez való jog, amely abból a jogból áll, hogy az adatkezelőtől indokolatlan késedelem nélkül kérje a rá vonatkozó pontatlan személyes adatok helyesbítését; iii) a törléshez való jog, amely abból a jogból áll, hogy az adatkezelőtől indokolatlan késedelem nélkül kérje a rá vonatkozó személyes adatok törlését; (iv) az adatkezelés korlátozásához való jog, amely az adatkezelőtől az adatkezelés korlátozásához való jogot jelenti; v) az adathordozhatósághoz való jog, amely az őt érintő, általa az adatkezelő rendelkezésére bocsátott személyes adatok strukturált, széles körben használt és géppel olvasható formátumban történő megismeréséhez való jogot jelenti, valamint azt a jogot, hogy ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa anélkül, hogy az adatkezelő, akinek a személyes adatokat szolgáltatta, akadályozná; (vi) a tiltakozáshoz való jog és az automatizált egyedi döntéshozatalhoz való jog, amely az érintett azon jogából áll, hogy saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozhasson a személyes adatoknak az adatkezelő jogos érdekén alapuló kezelése ellen, ideértve az említett rendelkezéseken alapuló profilalkotást is, valamint az ahhoz való jog, hogy ne terjedjen ki rá a kizárólag automatizált adatkezelésen alapuló olyan döntés, ideértve a profilalkotást is, amely az érintettre nézve joghatással jár, vagy őt egyébként jelentős mértékben érinti; (vii) a hozzájárulás visszavonásához való jog, amely nem érinti a hozzájárulás visszavonását megelőzően a hozzájárulás alapján végzett adatkezelés jogszerűségét; viii) a felügyeleti hatóságnál történő panasztételhez való jog; a panaszok fogadására és rendezésére illetékes hatóság a személyes adatok feldolgozásával foglalkozó nemzeti felügyeleti hatóság, amelynek székhelye a Budapest.

12.14. A felhasználónak joga van jogi lépéseket is tenni. Ha egyes adatok pontatlanok, az üzemeltetőt a lehető leghamarabb tájékoztatni kell.

12.15. E jogok gyakorlásának módja: kérjük, forduljon közvetlenül az adatvédelmi tisztviselőhöz a info@fitfoodway.hu címen vagy írásban az adatkezelő irodájában.

12.16. Az adatkezelő kijelenti és szavatolja, hogy: i) a személyes adatokhoz csak a törvény által engedélyezett célokra jogosult személyek férhetnek hozzá; ii) a tárolt vagy továbbított személyes adatokat védi a véletlen vagy jogellenes megsemmisülés, véletlen elvesztés vagy sérülés, valamint a jogellenes tárolás, feldolgozás, hozzáférés vagy nyilvánosságra hozatal ellen; iii) megfelelő technikai és szervezési intézkedéseket hajtott végre a személyes adatok védelmének biztosítása érdekében.

12.17. A személyes adatok védelme. A megrendelt termékek online fizetéséhez használt bankkártyaadatokat az Eladó szerverein nem továbbítja és nem tárolja.

12.18. A 3D Secure rendszer esetében a Visa és Mastercard kártyás fizetésnél a vevő kártyaadatait közvetlenül a Visa vagy Mastercard rendszerébe kell bevinni, és ha a kártyát a 3D Secure rendszerben tanúsított bank bocsátotta ki, a tranzakciót csak a rendszerben történő hitelesítés (egy csak a vevő által ismert kód és jelszó megadása) után engedélyezik.

12.19. A 3D Secure rendszerben történő fizetésnél a kártyát a vevő közvetlenül a Visa vagy Mastercard rendszerébe kell bevinni. Minden olyan kísérlet, amely egy másik felhasználó személyes adataihoz való hozzáférésre vagy az oldal tartalmának megváltoztatására, illetve az oldal tárhelyeként szolgáló szerver működésének vagy teljesítményének befolyásolására irányul, az eladó megkárosítására és tevékenységének veszélyeztetésére irányuló szándékos cselekménynek minősül, amely esetben minden jogi lépést megteszünk a vétkes fél büntetőjogi felelősségre vonása és az okozott kárért való polgári jogi felelősségre vonása érdekében.

12.20. A személyes adatok gyűjtésére és feldolgozására vonatkozó politikát szükség esetén
frissítjük és módosítjuk, hogy az tükrözze a hatályos jogszabályok változásait vagy a személyes adatok adatkezelő általi feldolgozásának módjában bekövetkezett változásokat. Bármilyen ilyen változást közzéteszünk a www.fitfoodway.hu weboldalon.

13. Sütik

13.1 A sütik az internetes böngésző által ellenőrzött, betűkből és számokból álló kis szöveges fájlok, amelyek a látogató/felhasználó számítógépén, mobil terminálján vagy más berendezésén tárolódnak, amelyről a weboldalra lép. A sütit a webszerver által a böngészőnek küldött kérés telepíti, és teljesen "passzív" (nem tartalmaz szoftvert, vírust vagy kémprogramot, és nem fér hozzá a látogató/felhasználó merevlemezén lévő információkhoz). Az oldal egyes tartalmi részeit harmadik féltől származó sütik (pl. hirdetések) segítségével biztosíthatják, a harmadik felek viszont kötelesek betartani a vonatkozó jogi rendelkezéseket és az adott oldal üzemeltetőjének adatvédelmi szabályzatát.

13.2. A www.fitfoodway.hu oldal kizárólag azért telepít sütiket, hogy lehetővé tegye a kínált funkciók fejlesztését, hogy az oldal látogatásának élménye élvezetesebbé váljon. A rendszergazda nem használ sütiket személyes adatok gyűjtésére, feldolgozására, terjesztésére vagy rögzítésére. Vannak olyan helyzetek, amelyekben az IP-cím, amelyről a webhelyet megnyitották, vagy adott esetben a hivatkozó webhely IP-címe megmaradhat. Ezek az információk szükségesek ahhoz, hogy a látogatóknak/ügyfeleknek minőségi szolgáltatásokat nyújthassunk, és nem kerülnek eladásra, elidegenítésre vagy bérbeadásra harmadik félnek.

13.3. Az Adminisztrátor a következő típusú sütiket használja: (i) szigorúan szükséges sütik - a webhely szolgáltatásainak biztosításához szükségesek; (ii) elemző sütik - a látogató számára a fokozott élmény biztosításához és a webhely teljesítményének elemzésére szolgálnak, és lehetővé teszik a rendszergazda számára a webhely teljesítményének elemzését; (iii) hirdetési
sütik - arra szolgálnak, hogy releváns és személyre szabott marketinganyagokat juttassanak el az egyes felhasználókhoz, és hogy értékeljék a tartalom hatékonyságát.

13.4. A sütik lehetnek munkamenet-sütik, amelyek a böngésző bezárásakor törlődnek, vagy állandó sütik, amelyek a böngésző bezárása után is a számítógépen maradnak, általában kézi törlésükig.
13.5. A látogatónak/felhasználónak/ügyfélnek lehetősége van elfogadni a sütik használatát, ami lehetővé teszi számára, hogy a weboldal látogatása során korlátozások nélkül használhassa a weboldal összes funkcióját. Az oldalra való belépéskor a látogatónak/felhasználónak/ügyfélnek bele kell egyeznie a sütik elhelyezésébe és használatába azáltal, hogy minden egyes süti-kategória esetében bejelöl egy négyzetet, és kiválaszthatja azt a süti-modult, amellyel egyetért. A szigorúan szükséges sütik elengedhetetlenek a weboldal megfelelő működéséhez, és a látogató eszközén kerülnek beállításra a weboldalra való belépéskor, a látogatónak/felhasználónak/ügyfélnek lehetősége van arra, hogy elutasítsa e sütik használatát.

13.6. A weboldal bizonyos korlátok között a sütik elfogadása nélkül is használható. Ha a látogató/felhasználó le kívánja tiltani a feltétlenül szükséges sütiket, a webhely egyes funkciói nem lesznek elérhetőek, és ez bizonyos működési zavarokhoz vagy hibákhoz vezethet a webhely használata során.

13.7. A sütik kezelésével, letiltásával és törlésével kapcsolatos részletes információk a böngészéshez használt böngésző beállításaiban találhatók. Az internetböngésző lehetővé teszi a süti-beállítások módosítását.

14. Észrevételek és vélemények

14.1. A weboldal lehetővé teszi a felhasználók/ügyfelek/vásárlók számára, hogy megjegyzéseket/értékeléseket/kérdéseket tegyenek a kínált termékekkel kapcsolatban, amelyek előzetes jóváhagyás után kerülnek közzétételre. Az oldal adminisztrátora fenntartja a jogot, de nem kötelessége, hogy ne tegye közzé az oldalon az általa nem megfelelőnek tartott megjegyzéseket/értékeléseket, amely alatt többek között a törvénytelen, obszcén, becsületsértő, fenyegető, személyhez fűződő jogokat sértő, szellemi tulajdonjogokat sértő, reklámtartalmú, vírust, spamet stb. tartalmazó megjegyzéseket/értékeléseket érti.

14.2. A Felhasználó/Vásárló/Vásárló vállalja, hogy a következő szabályokat betartja a megjegyzés/értékelés benyújtásakor:

- kizárólag az adott termék jellemzőire hivatkozik, kerülve az esetlegesen változó
szempontokkal (ár vagy promóciós ajánlatok) kapcsolatos információkat vagy a megrendelés teljesítésének módjával kapcsolatos információkat;

- román vagy angol nyelven írja le a megjegyzéseket

- Olyan szavak vagy kifejezések is megengedettek, amelyek bár nem számítanak románnak, de széles körben használatosak az adott területhez kapcsolódó valamennyi médiában (pl. mouse, notebook, plug and play);

- megfelelő, nem sértő nyelvezetet használjon, olyan kifejezések nélkül, amelyek sérthetnek vagy érinthetnek más Felhasználót/Vásárlót/Vásárlót;

- biztosítsa a Honlapon megadott tartalom helyes keretezését az alábbiak szerint: az esetleges kérdéseket e-mailben a info@fitfoodway.hu címre vagy a fitfoodway.ro közösségi média fiókjaira küldi

- biztosítaniuk kell, hogy az általuk megadott információk valósak, pontosak, nem félrevezetőek és összhangban vannak az alkalmazandó jogszabályokkal, ezáltal tiszteletben tartva más felek jogait, beleértve a szerzői jogokat, védjegyeket, licenceket vagy más tulajdonjogokat, a nyilvánosságot vagy a magánéletet;

- ezt a lehetőséget kizárólag arra használja, hogy a Weboldalon egy adott termékkel vagy szolgáltatással kapcsolatos további részleteket közöljön vagy szerezzen be, anélkül, hogy hivatkozna más, termékek vagy szolgáltatások értékesítését és vásárlását elősegítő vállalatokra;

- nem adhat meg vagy kérhet semmilyen módon vagy mértékben személyes adatokat (elérhetőségi adatok, szállítási vagy lakcímadatok, telefonszámok, e-mail címek, kereszt- és/vagy vezetéknevek stb.)

- nem adhat meg információkat és/vagy URL-ek (linkek) adatait más kereskedelmi oldalakról, amelyek ugyanazt a kereskedelmi tevékenységet folytatják, mint az Eladó;

- nem kísérelheti meg az Eladó által nyújtott szolgáltatások megtévesztését, illetve nem adhat be reklámanyagot tartalmazó Véleményeket/Kommenteket/Kérdéseket/Válaszokat;

- nem használhatja a Véleményt/Kommentet/Kérdést/Választ az Eladóval való kommunikáció eszközeként, erre a célra az Eladónak a Webhelyen megadott elérhetőségei szolgálnak.

14.3. Az Eladó nem felelős és nem vonható felelősségre, beleértve a kártérítési kötelezettséget a közzétett megjegyzések/értékelések/kérdések által okozott károkért. Ha a felhasználó/vásárló/vevő olyan információkat közöl megjegyzésekkel/véleményekkel, amelyek nem az eladó által forgalmazott termékekre vagy azok értékesítési/vásárlási/szállítási/visszavételi folyamatára vonatkoznak, felelősséget vállal azért, hogy ezen információk közlésével nem sérti harmadik felek jogait, ellenkező esetben közvetlenül és kizárólag ő felel az okozott kárért.

14.4. A felhasználó/vásárló/vásárló a megjegyzések/vélemények közzétételével kifejezetten beleegyezik abba, hogy ingyenesen, korlátlanul és visszavonhatatlanul átadja az eladónak a jogot a megjegyzések/vélemények tartalmának felhasználására, sokszorosítására, bármilyen formában történő módosítására, továbbadására és terjesztésére bárki számára, bármilyen módon. A hozzászólások/értékelések tartalmának felhasználása a fent említett felhasználó/vásárló/vevő által megadott jogra való tekintettel nem vezethet semmilyen felelősség vállalásához és a rendszergazda felelősségéhez, az egyetlen felelős a felhasználó/vásárló/vevő, aki a hozzászólást/véleményt közzétette.

14.5. Ha az eladó a fenti szabályok ismételt megsértését tapasztalja, az eladó fenntartja a jogot, hogy a megjegyzéseket/véleményeket író felhasználó/ügyfél/vásárló hozzáférési lehetőségét felfüggessze.

15. Hírlevél

15.1. Az Eladó a weboldal látogatóinak/vásárlóinak e-mailben, hírlevél útján kereskedelmi közleményeket küldhet az aktuális ajánlatairól, valamint üdvözleteket, ajándékutalványokat vagy egyéb üzeneteket küldhet nekik.

15.2. Ahhoz, hogy a látogatónak/vásárlónak a hírlevélen keresztül ajánlatokat vagy üzeneteket küldjünk, a látogatónak/vásárlónak ingyenesen és önkéntesen fel kell iratkoznia, ami azt jelenti, hogy a látogató/vásárló elolvasta, megértette és elfogadta az Általános Szerződési Feltételekben meghatározott feltételeket.

15.3. A hírlevélre való feliratkozással a látogató/vásárló kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy kereskedelmi közleményeket kapjon az eladótól.

15.4. A látogató/vásárló bármikor leiratkozhat a hírlevélről az egyes e-mailek lábjegyzetében található utasításokat követve, ingyenesen, vagy az eladóval való kapcsolatfelvétel útján.

15.5. Az oldal adminisztrátora nem bátorítja a SPAM-et (a SPAM meghatározása szerint kéretlen, gyakran kereskedelmi jellegű, kétes termékeket és szolgáltatásokat reklámozó
elektronikus üzenetek küldésének folyamata, amelyet az e-marketing iparban és a pornográf oldalak tulajdonosai gyakorolnak). Ennek eredményeképpen a látogatóknak/ügyfeleknek a hírlevélen keresztül küldött minden üzenet és ajánlat a látogatók/ügyfelek kifejezett kérését figyelembe véve kerül kiküldésre, és amelyek esetében a leiratkozási eljárás nem fejeződött be.

15.6. A látogatóknak/ügyfeleknek a hírlevélen keresztül küldött ajánlatok és üzenetek megfelelnek az elektronikus kereskedelmi kommunikációra vonatkozó törvénynek a román törvények által előírt kereskedelmi kommunikáció tekintetében, és nem csak.

15.7. A hírlevélnek a látogató/vásárló által más személyeknek történő újraküldése saját felelősségére történik, és a látogató/vásárló úgy tekintendő, hogy az Általános Szerződési Feltételek rendelkezéseit megismertette azzal, akinek a hírlevelet újraküldte, és az utóbbi megértette és elfogadta azokat. Az újbóli beküldés megengedett, feltéve, hogy a hírlevél szerkezete és tartalma nem módosul, ellenkező esetben a látogató/ügyfél felelősségre vonható az okozott károkért, függetlenül azok jellegétől.

15.8. Az eladó nem felelős és nem vonható felelősségre a látogatók/ügyfelek által elkövetett cselekményekért. A hírlevél használata ugyanolyan feltételek mellett történik, mint a weboldal használata.
15.9. A hírlevél tartalmával kapcsolatos minden jog az Eladót illeti meg.

15.10. Az Eladó előzetes értesítés nélkül korlátozhatja a hírlevélhez való hozzáférést minden olyan látogató/ügyfél számára, aki nem tartja be az Általános Szerződési Feltételek rendelkezéseit, vagy akiről feltételezhető, hogy nem tartja be ezeket a rendelkezéseket.

16. Alkalmazandó jog. Pereskedés

16.1. Az Általános Szerződési Feltételek a román jog hatálya alá tartoznak.

16.2. Az adminisztrátor/eladó és a felhasználó/vevő közötti vita esetén a felek megkísérlik a probléma békés úton történő megoldását.

16.3. Ha a vita békés úton történő megoldása nem lehetséges, a vita rendezésére az adminisztrátor/eladó székhelye szerinti bíróság illetékes.

17. Értesítések

17.1. Az egyrészről az adminisztrátor/eladó, másrészről a látogató/vevő között küldendő értesítéseket akkor kell elküldöttnek tekinteni, ha azokat elektronikus levélben (e-mail) küldik el a megfelelő címekre. A fenti feltételek szerint az ügyvezetőnek küldendő értesítéseket a következő e-mail címre kell küldeni: info@fitfoodway.hu. Az adminisztrátor által a látogatóknak/vásárlóknak küldendő értesítéseket a látogatók/vásárlók által az oldalon található regisztrációs űrlapok kitöltésekor megadott e-mail címekre küldi.

17.2. Az oldal adminisztrátorának küldött értesítéseknek a következő információkat kell tartalmazniuk: a látogató/vásárló azonosító adatai; a szerződéses kapcsolat, amellyel kapcsolatban az értesítést küldik (ha van ilyen); a konkrét helyzet, amelyről az értesítésben beszámolnak; az érvek/az értesítés okai; az adminisztrátorhoz címzett kérések; a helyzet megoldására javasolt megoldási javaslatok.

17.3. Az ügyintézőnek címzett értesítéseket legalább 5 munkanapon
belül meg kell válaszolni, amelyet e-mailben kell közölni az értesítésben megadott címre.

18. Egyéb

18.1. A webáruház más weboldalakra mutató linkeket tartalmazhat, amelyeket a látogatók/felhasználók saját felelősségükre érhetnek el. Az eladó nem vállal felelősséget az oldalon esetlegesen előforduló hibákért, illetve a böngésző használatával kapcsolatos hibákért, függetlenül azok okától. Az eladó nem felel az oldalon található linkeken keresztül elérhető oldalak jellegéért, tartalmáért és egyéb szempontjaiért, amelyekért a felelősség az oldalak tulajdonosait terheli.

18.2. A felek mentesülnek a felelősség alól a törvény által meghatározott és a felek által elfogadott vis maior esetén, amely olyan előre nem látható, az ellenőrzésükön kívül álló esemény, amely részben vagy egészben befolyásolja a vállalt kötelezettségek teljesítését. A vis maior, azaz a szerződés megkötése után bekövetkező, előre nem látható és elháríthatatlan esemény, amely a szerződés teljesítését részben vagy egészben megakadályozza, mentesíti az arra hivatkozó felet a törvény szerinti felelősség alól. Az olyan körülmények, mint a háború, forradalom, földrengés, nagy árvíz, embargó, általános sztrájk stb. e záradék alkalmazásában vis maiornak minősülnek. A vis maiorra hivatkozó fél köteles 7 napon belül értesíteni a másik felet az esemény bekövetkezéséről, és haladéktalanul megtenni minden lehetséges intézkedést a következmények korlátozására. A vis maior esemény megszűnéséről a másik felet 7 napon belül értesíteni kell. Ha a szerződés teljesítésének felfüggesztését szükségessé tevő körülmények 15 napnál hosszabb ideig fennállnak, bármelyik fél kérheti a szerződés felmondását. Ilyen körülmények között a szerződés kártérítési igény nélkül megszűnik.

18.3. Az Eladó a Vevő előzetes értesítése mellett és a Vevő beleegyezése nélkül a Megrendelés teljesítésével kapcsolatos szolgáltatások tekintetében harmadik félnek megbízást és/vagy alvállalkozót adhat. Az Eladó mindenkor felelős a Vevővel szemben valamennyi szerződéses kötelezettségéért.

18.4. Az Eladó fenntartja a jogot, hogy blokkolja az oldalhoz való hozzáférést és lezárja a fiókját minden olyan felhasználónak, aki megsérti az Általános Szerződési Feltételek bármely rendelkezését, vagy akiről feltételezhető, hogy megsérti az Általános Szerződési Feltételek bármely rendelkezését.

18.5. Az Eladó fenntartja a jogot, hogy előzetes értesítéssel vagy anélkül, ideiglenesen vagy véglegesen, részben vagy egészben módosítsa vagy megszüntesse a látogató/felhasználó számára az oldalon keresztül elérhetővé tett szolgáltatásokat. Az Eladó nem vállal felelősséget a látogatóval/felhasználóval vagy harmadik féllel szemben az oldalon keresztül elérhető szolgáltatások bármilyen módosításáért, felfüggesztéséért vagy megszüntetéséért. Kivétel - elfogadott megrendelések.

18.6. A megvásárolt termékekkel kapcsolatos reklamációkkal vagy panaszokkal a vásárlók a következő címre fordulhatnak: info@fitfoodway.hu. A panaszokat/panaszokat a beérkezéstől számított 15 napon belül megoldjuk.

Egyes készítményekhez fagyasztott termékeket használnak.