faceboook FitFoodWay - Allergének
10% Kedvezmény az 5 napos előfizetésre
20% Kedvezmény a 20 napos előfizetésre
Iratkozz fel a hírlevélünkre, hogy exkluzív ajánlatokat kapj! Iratkozzon fel
Allergének Allergének

Allergének

A weboldalon bemutatott késztermékek allergén potenciállal rendelkező anyagokat tartalmaznak, vagy nyomokban allergén potenciállal rendelkező anyagokat tartalmazhatnak.

A fogyasztók élelmiszerekkel kapcsolatos tájékoztatásáról szóló 1169/2011/EU rendelet szerint az allergiát vagy intoleranciát okozó anyagok a következők:

 1. Gluténtartalmú gabonafélék, nevezetesen: búza (pl. tönkölybúza és khorasanbúza), rozs, árpa, zab vagy ezek hibridjei és az ezekből készült termékek, kivéve: a) búzából készült glükózszirupok, beleértve a dextrózt (1); b) búzából készült maltodextrinek (1); c) árpából készült glükózszirupok; d) mezőgazdasági eredetű párlatok vagy etil-alkohol előállítására használt gabonafélék.
 2. Rákfélék és az azokból készült termékek.
 3. Tojás és tojástermékek.
 4. Hal és haltermékek, kivéve: a) vitamin- vagy karotinoidkészítmények hordozóanyagaként használt halzselatin; b) sör vagy bor letisztítására használt halzselatin vagy ichtiokol.
 5. Földimogyoró és az abból készült termékek.
 6. Szójabab és az abból készült termékek, kivéve: a) teljesen finomított szójaolaj és -zsír (1);

(b) szójababból kapott természetes tokoferolok (E306) természetes keverékei, természetes tokoferol D-alfa, természetes tokoferol D-alfa-acetát, természetes tokoferol D-alfa-szukcinát; c) szójababból kapott növényi olajokból származó fitoszterolok és fitoszterolészterek; d) szójababból kapott növényi olajsterolokból előállított növényi sztanolészter.

 1. Tej és az abból származó termékek (beleértve a laktózt is), kivéve: a) a mezőgazdasági eredetű párlatok vagy etil-alkohol előállítására használt savó; b) laktit.
 2. Diófélék, azaz: mandula (Amygdalus communis L.), mogyoró (Corylus avellana), dió (Juglans regia), kesudió (Anacardium occidentale), pekándió (Carya illinoinensis (Wangenh.) K.), dió (Carya illinoinensis (Wangenh.) K.). Koch], brazil dió (Bertholletia excelsa), pisztácia (Pistacia vera), makadámiadió és queenslandi dió (Macadamia ternifolia), valamint az ezekből készült termékek, kivéve a mezőgazdasági eredetű párlatok vagy etil-alkohol előállítására használt dióféléket.
 3. Zeller és az abból készült termékek.
 4. Mustár és az abból készült termékek.
 5. Szezámmag és az abból készült termékek.
 6. A 10 mg/kg-nál vagy 10 mg/liter össz-SO2-nél nagyobb koncentrációjú kén-dioxidot és szulfitokat a gyártó utasításainak megfelelően kell kiszámítani a fogyasztásra kész vagy felújított termékek esetében.
 7. Lupin és származékai.
 8. Puhatestűek és az abból készült termékek.

(1) És az ezekből előállított termékek, amennyiben az eljárás, amelynek alávetik őket, nem növelheti a hatóság által az alaptermékre becsült allergén szintjét, amelyből azokat előállították.

Abban az esetben, ha allergiás vagy ételintoleranciája van egy vagy több ilyen anyaggal szemben, kérjük, kérjen további tájékoztatást a megrendelni kívánt termék tartalmáról a +3630 3193177 telefonszámon vagy írásban a info@fitfoodway.hu címen.