Allergének
A weboldalon bemutatott késztermékek allergén potenciállal rendelkező anyagokat tartalmaznak, vagy nyomokban allergén potenciállal rendelkező anyagokat tartalmazhatnak.
A fogyasztók élelmiszerekkel kapcsolatos tájékoztatásáról szóló 1169/2011/EU rendelet szerint az allergiát vagy intoleranciát okozó anyagok a következők:
- Gluténtartalmú gabonafélék, nevezetesen: búza (pl. tönkölybúza és khorasanbúza), rozs, árpa, zab vagy ezek hibridjei és az ezekből készült termékek, kivéve: a) búzából készült glükózszirupok, beleértve a dextrózt (1); b) búzából készült maltodextrinek (1); c) árpából készült glükózszirupok; d) mezőgazdasági eredetű párlatok vagy etil-alkohol előállítására használt gabonafélék.
- Rákfélék és az azokból készült termékek.
- Tojás és tojástermékek.
- Hal és haltermékek, kivéve: a) vitamin- vagy karotinoidkészítmények hordozóanyagaként használt halzselatin; b) sör vagy bor letisztítására használt halzselatin vagy ichtiokol.
- Földimogyoró és az abból készült termékek.
- Szójabab és az abból készült termékek, kivéve: a) teljesen finomított szójaolaj és -zsír (1);
(b) szójababból kapott természetes tokoferolok (E306) természetes keverékei, természetes tokoferol D-alfa, természetes tokoferol D-alfa-acetát, természetes tokoferol D-alfa-szukcinát; c) szójababból kapott növényi olajokból származó fitoszterolok és fitoszterolészterek; d) szójababból kapott növényi olajsterolokból előállított növényi sztanolészter.
- Tej és az abból származó termékek (beleértve a laktózt is), kivéve: a) a mezőgazdasági eredetű párlatok vagy etil-alkohol előállítására használt savó; b) laktit.
- Diófélék, azaz: mandula (Amygdalus communis L.), mogyoró (Corylus avellana), dió (Juglans regia), kesudió (Anacardium occidentale), pekándió (Carya illinoinensis (Wangenh.) K.), dió (Carya illinoinensis (Wangenh.) K.). Koch], brazil dió (Bertholletia excelsa), pisztácia (Pistacia vera), makadámiadió és queenslandi dió (Macadamia ternifolia), valamint az ezekből készült termékek, kivéve a mezőgazdasági eredetű párlatok vagy etil-alkohol előállítására használt dióféléket.
- Zeller és az abból készült termékek.
- Mustár és az abból készült termékek.
- Szezámmag és az abból készült termékek.
- A 10 mg/kg-nál vagy 10 mg/liter össz-SO2-nél nagyobb koncentrációjú kén-dioxidot és szulfitokat a gyártó utasításainak megfelelően kell kiszámítani a fogyasztásra kész vagy felújított termékek esetében.
- Lupin és származékai.
- Puhatestűek és az abból készült termékek.
(1) És az ezekből előállított termékek, amennyiben az eljárás, amelynek alávetik őket, nem növelheti a hatóság által az alaptermékre becsült allergén szintjét, amelyből azokat előállították.
Abban az esetben, ha allergiás vagy ételintoleranciája van egy vagy több ilyen anyaggal szemben, kérjük, kérjen további tájékoztatást a megrendelni kívánt termék tartalmáról a +3630 3193177 telefonszámon vagy írásban a info@fitfoodway.hu címen.