faceboook Az 5 leghatékonyabb módja az egészséges fogyásnak
10% Kedvezmény az 5 napos előfizetésre
20% Kedvezmény a 20 napos előfizetésre
Iratkozz fel a hírlevélünkre, hogy exkluzív ajánlatokat kapj! Iratkozzon fel
Főoldal Blog Az 5 leghatékonyabb módja az egészséges fogyásnak

Tudjuk, hogy sokaknak sokkolónak tűnhet, de az egészséges fogyás nem gyógyszerekkel és csodadiétákkal érhető el. Ahhoz, hogy az egészséges fogyás hosszú távon hatékony eredményeket hozzon, van néhány követendő módszer, amelyeket ha megértünk és megvalósítunk, kivételes eredményeket érhetünk el.

 

Nem kell táplálkozási szakértőnek lenned, és nem kell megállás nélkül egy notebookkal az orrod előtt ülnöd. Kell a motiváció, hogy belevágj, kialakítsd a fegyelmet és a megfelelő információkat.

 

Hogyan fogyhatsz hatékonyan?

 

Miután gondoskodtál a megfelelő mozgásról és arról, hogy eleget aludj az egyik legfontosabb lépés: a motiváció megtalálása. Nagyon fontos, hogy reális célokat állíts magad elé. Mindannyian úgy akarunk kinézni, mint a divatlapok címlapjain szereplő modellek; de Neked a hamis ideálokkal nem kellene törődnöd.

 

 A folyamat elején ezt a 3 dolgot mindenképpen add meg magadnak:

 

✔ Kapcsold össze az elméd és a tested. Tudatos életmódváltással sokkal többet el tudsz érni. 

✔ Pihenj eleget. Kerüld a stresszt, adj lehetőséget a testednek, hogy a legjobb formáját hozza. 

✔ Légy türelmes magaddal. Annyi mindekinek megadjuk ezt a kivételes bánásmódot, magunktól miért vennénk el? Adj magadnak időt, hogy belerázódj az új folyamatba.

 

 

Most, hogy eldöntötted, hogy belevágsz kíváncsi vagy az egészséges fogyás 5 módjára?

 

Nem fedezhetsz fel mindent a fogyásról és az egészséges életmódról rövid idő alatt. Mindez egy hosszabb folyamattal jár. Ennek során rájössz, hogy mi tesz jót a szervezetednek, milyen ételek merítik ki, és melyik megközelítés az ideális az igényeidnek. 5 módszert ajánlunk a céljaid eléréséhez, amit beépíthetsz a fogyókúrás tervedbe:


 

1. Egyértelmű cél kitűzése

 

Ahhoz, hogy teljesíteni tudd a céljaidat, meg kell határoznod a kiindulási pontot, és ki kell kitűznöd a B pontot, amit el szeretnél érni.

 

Ha például 5 kg-ot szeretnél leadni, készíts tervet arra, hogy hány hét alatt szeretnéd leadni ezeket a plusz kilókat. A fogyást fokozatos kalóriadeficittel és körülbelül 0,5 kg/hét körüli súlycsökkenéssel ajánlott végezni.

 

2. Hozz létre egyénre szabott kalóriadeficit tervet

 

Általában egy 19 és 30 év közötti nőnek napi 2000-2200 kalóriaszükséglete van. Egy ugyanebben a korcsoportban lévő férfinak 2600-2800 kalóriára van szüksége naponta. Az egészséges kalóriadeficithez ajánlott 500 kalóriával kevesebbet enni a 0,5 kg/hét fogyási arányhoz.

 

Ehhez a FitFoodWay a "Fogyj egészségesen" programot kínálja, amely minden szükséges tápanyagot tartalmaz és a fogyáshoz szükséges kalóriaszükséglethez alakítva házhozszállítja a napi étkezéseket. Az egészséges fogyás nem jelenti azt, hogy ki kell iktatni az élvezetet a rendszeres étkezésekből. A legfontosabb, hogy odafigyelj arra, mennyi és milyen minőségű étel kerül a tányérodra. A fogyás során is megkívánhatod az édességet, a süteményeket vagy néhány grillezett ételt, de be kell tartanod egy határt.

 

3. A legegészségesebb fogyókúrás ételek közé a következők tartoznak: 

 

✔ Tojás

✔ Leveles zöld zöldségek

✔ Marhahús

✔ Csirkemell

✔ Avokádó

✔ Túró

✔ Alma

✔ Narancs

✔ Cékla

✔ Olajbogyó

 

Igyekezzaz étkezéseid során előnyben részesíteni a fenti összetevőket, és az eredmény nem marad el.

 

 

4. Napi séta

 

A mozgás fontos szerepet játszik a fogyókúrában. Napi fél óra séta felgyorsítja az anyagcserédet. Az emésztésed hatékonyabb lesz, a tested ellazul, ráadásul a közérzetednek is jót tesz. A séta segít kikapcsolódni és rendbe tenni a gondolataidat.

 

5. Sportolj hetente

 

Mindezt fokozatosan is megteheted, nem kell hetente ötször edzőterembe járnod ahhoz, hogy eredményeket érj el. Rengeteg lehetőséged van:

 

✔ Menj el futni a parkba;

✔ Tégy hosszabb sétákat;

✔ Táncolj;

✔ Nézz edzéseket a youtube-on: zumba, pilates, kardió;

✔ Menj el az edzőterembe;

✔ Ha a hegyekben vagy, túrázz egy kicsit.
 

"Le akarok fogyni!"

 

Tudjuk, hogy ez a mondat neked is nagyon ismerősen hangzik. Arra buzdítunk, hogy a vágyról válts tettekre. Egyedül Te vagy az, aki jelentős változást hozhat az életében. Hagyd abba a halogatást, adj meg a testednek mindent, amire szüksége van, hogy cserébe olyan célokat érhess el,  amelyekről nem is gondolnád, hogy képes rá.

 

A FitFoodWay csapata érted van,  és a "Fogyj Egészségesen" programunkkal megszűnik a kalóriaszámolás problémája is. A táplálkozás nagyon fontos ebben a folyamatban, a kalóriadeficites program pedig garantálja az eredményeket.

24/02/2023