faceboook 9 étel, ami öregít
10% Kedvezmény az 5 napos előfizetésre
20% Kedvezmény a 20 napos előfizetésre
Iratkozz fel a hírlevélünkre, hogy exkluzív ajánlatokat kapj! Iratkozzon fel
Főoldal Blog 9 étel ami öregít

Természetesen nálunk a Fiffoodwaynél minden az egészéges életmódról és ételekről szól, de mi a helyzet az egészségtelen táplálkozással? A mai blogcikkben egy sor élelmiszerrel érkezünk, amelyekről tudományosan bizonyított, hogy idő előtti öregedéshez vezetnek . Hogyan? Nos, legtöbbször a bőrünket károsítják, ezeket fogyasztva előbb jelennek meg a ráncok és sok más olyan előnytelen állapot, amitől rosszul érezzük magunkat.

Lapozd végig az alábbi listát, és tudd meg, melyik  termékeket érdemes elkerülni!

1. Savas gyümölcslevek és energiaitalok

Tudtad, hogy egyetlen adag szénsavas gyümölcslé akár 10 teáskanál cukrot is tartalmaz? Ugyanez vonatkozik az energiafokozókra is.

A cukor az egész szervezet egészségének ellensége, de fogyasztása a fogak szintjén azonnal látható. A fogzománc megsérül, később szuvasodás jelentkezik, ami akár fogvesztéshez is vezethet.

 

2. Feldolgozott hús

A kolbászok, szalámik, pástétomok és egyéb pácolt húsok az egészségtelen feldolgozott élelmiszerek kategóriájába tartoznak.

Elkészítésük általában jelentős mennyiségű sót és káros tartósítószert tartalmaz, amelyek gyulladást okoznak a szervezetben, és megnehezítik a sejtregenerációt.

A bőr károsodik, mert nem tud rugalmas és ragyogó maradni, ahogy ez az új sejtek segítségével megtörténne. Tehát nem javasoljuk, hogy ilyen feldolgozott hústermékeket válassz.

 

3. Alkohol

Az alkohol jó... alkalmanként vagy mértékkel különleges alkalmakkor. Ellenkező esetben érdemes tartózkodni tőle, mert szárít.

Amikor végre ráállsz a víz ivására, a tested először a létfontosságú szerveidről fog gondoskodni, és csak utoljára a bőrödről. Mondanunk sem kell, miért vezet az alkohol fogyasztása az öregedéshez. 

 

4. Édesség

Az édesség olyan bűn, amelynek nagyon kevesen tudnak ellenállni. Ne feledd azonban, hogy ezek a rágcsálnivalók (amelyek gyakran ízletesek) többnyire egészségtelenek.

Amellett, hogy a cukrászsütemények polcain található édességek hatalmas mennyiségű cukrot tartalmaznak, transzzsírokkal is tele vannak. Minden áron kerülni kell őket a kiegyensúlyozott és egészséges étrend kialakításának érdekében!

 

5. Margarin

Ha még nem cserélted le a margarint vajra, most itt az ideális alkalom. A margarin olyan összetevőket tartalmaz, amelyek növelik a rossz koleszterinszintet a szervezetben, és csökkentik a jó koleszterinszintet.

Ily módon különféle gyulladások lépnek fel a szervezetben, amelyek szívbetegséget, valamint szívinfarktust vagy más súlyos állapotot okozhatnak. Ne játssz az egészségeddel!

 

6. Kávé

Bár egy reggeli kávénak megvan az az ajándéka, hogy szebbé és elviselhetőbbé varázsolja a világot, ajánlatos megállni egynél.

Ez a vizelethajtó hatásának és az ebből a folyamatból származó kiszáradásnak köszönhető. Mindig figyelj arra, hogy a kávé mellett legyen  kéznél legyen egy pohár víz is, hogy megelőzd a kiszáradás lehetőségét.

 

7. Fagyasztott ételkészítmények

Ha fogalmad sincs mit dobj össze vacsira, fantasztikus ötletnek tűnhet ez a lehetőség. A félkész ételt néhány percre a mikrohullámú sütőbe teszed, és voilá, kész is a vacsi.  A rossz hír csak az, hogy tele vannak nátriummal.

Pontosabban, egyetlen étel körülbelül a felét tartalmazza a szakemberek által egy egész napra megállapított sókorlátnak. Nem gondolod, hogy ez egy kicsit sok(k)?! Ráadásul a só szintén vizet von el a szervezettől. 

 

8. Sültkrumpli

Tudod miért nem javasolják a sült burgonya fogyaztását? A főzéssel ellentétben az ételek sütésénél bizonyos “rossz” gyökök szabadulnak fel, amelyek egészségtelen folyamatokat okoznak a szervezetben. Ezek gyulladáshoz vezethetnek, ami egy sor betegségnek a melegágya, ha nem akarsz a testednek rosszat, odafigyelsz a táplálkozádosra. 

 

9. Fűszeres ételek

Ha szereted a csípős paprikát, fokhagymát, borsot és minden más fűszeres hozzávalót, fennáll a veszélye, hogy idő előtt el kezd öregedni a bőröd. Azért nem kell teljesen kiűzni a finom ízeket a táplálkozásodból! Persze minden rendben van, ha heti 2-3 alkalomra korlátozod a fogyasztásukat. Milyen hatással vannak rád a fűszeres ételek? A testhőmérsékletet emelik, ennek hatására a szervezet mindent megtesz, hogy visszaállítsa a normális állapotot, és izzadás lép fel. A hő az erekbe azon keresztül a hajszálerekbe vándorol, amelyek gyakran elpattannak, és csúnya vörös foltokat hagynak az arcon.

 

A cikk elolvasása után érdemes megnézned egészséges ételeinket. Szerencsére sok alternatívát kínálunk, mert a FITFOODWAY-nél többféle fit étel közül válogathatsz táplálkozási céljaidtól függően .

 

10/02/2023